Julgranen

JulgranenVi har odlat din julgran från frö till fullvuxen för att kunna erbjuda dig bästa möjliga kvalitet.

 

Julgranens story:

Vi har valt ut julgranens frön från special-odlade granskogar för att säkerställa granarnas bästa kvalitet. Julgranarnas plantor odlas i våra grankammare under 3-4 år.

Då granplantorna vuxit sig tillräckligt stora och starka omplanterar vi dem i större plantager där de har gott om utrymme att växa i följande 4-10 år. Varje träd vårdas flere gånger om året.

När granarna vuxit till rätt storlek putsar vi dem och placerar dem i nät för att kunna transportera dem oskadade och i gott skick till våra kunder och återförsäljare.

Ur våra återförsäljares sortiment kan du välja din perfekta julgran för att krona din Jul.

 

Skötsel av julgran:

För att hindra avbarrning lägg julgranen i ett svalt och skyddat utrymme för några dygn t.ex garaget eller källaren, innan du tar in den. Placera granen i en stor spann, eller fot, med vatten och se till att spannen/foten hålls fylld. Avlägsna nätet försiktigt. Skaka av granen. Granen ska ha mycket vatten

Innan du tar in granen kapa 2,5 sm från foten för att säkra vattensuget. Placera granen så långt som möjligt från värmebatterier, öppen spis och övriga värmekällor. Foten bör stå i vatten kontinuerligt. Kontrollera dagligen att granen har tillräckligt med färskt vatten.

Efter Julen tas granen ut och förs till återvinningsplats. Du kan även kapa av grenarna och använda dem som skydd för din trädgårds känsliga växter, eller återanvända den som flis. Granen kan inte omplanteras pga. att den saknar rot.Julgranen

 

Varning:

Julgranens barr, grenar och kåda kan förorsaka irritation av huden.